2012. április 1., vasárnap

Túrótorta krémtúróból

Hozzávalók:
1kg sovány laktózmentes krémtúró
3 tojás
5dkg xilit
4 evőkanál amaránt vagy 2 evőkanák búzadara vigyázzunk az utóbbi glutént tartalmaz
2 evőkanál gluténmentes keményítő
1 kávéskanál sütőpor
1 kávéskanál olaj vagy kókusz zsír a forma kikenéséhez.
vaníliás xilit.

                                         Túrótortám már romokban (vagyis ami maradt ) van ez így.
Elkészítés:
A tojásokat a xilittel habosra keverjük. A krémtúrót , az amarántot vagy búzadarát , a keményítőt és a sütőport hozzáadjuk . A tojásfehérjéből kemény habot verünk , és a túrós masszához  adjuk. A tortaformát az olajjal vagy kókusz zsírral kikenjük, és őrölt amaránttal az alját megszórjuk vagy búzadarával. A keveréket beleöntjük és 170 fokos sütőben kb. 60 percig sütjük. Ízesíthetjük gyümölccsel és mandulával egyaránt. .?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése