2012. április 1., vasárnap

Karfiolsaláta

Ezt a közkedvelt konyhai növényt most salátaként készítettem el. kb. 30 alatt elkészíthető.
Hozzávalók.
20 dkg karfiol
3 zöldpaprika (itt jegyzem meg én kápia paprikát használtam , ennek két oka van. Az egyik a színek miatt a piros szín már magában csábító . A második amiért ez mellett döntöttem hogy nem okoz gyomor problémákat .)
                                                karfiol már megtisztítva.
majonéz (házi készítésű előnyben )
citromlé (C-vitamin és lúgosító hatása miatt nagyon hasznos)
petrezselyem , bazsalikom, tárkony
só bors.

                                                  A kész salátánk.
Elkészítése:
A karfiolt és a paprikát megmossuk, és apróra vágjuk. Az össze hozzávalót rögtön előre elkészített majonézbe forgatjuk. Citromlével, bazsalikommal és tárkonnyal fűszerezzük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Salátatálba halmozzuk , és apróra vágott petrezselyemmel és paprikával díszítjük.?01

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése