A most ismertettet kenyérnek az eredeti változatát az egyik kedves ismerősöm sőt blog olvasom készítette el. Tőle kaptam kedvet hogy én is kipróbáljam csak egy kevés módosítást végeztem a recepten. A módosításra azért volt szükség hogy még jobban csökkentsem a kenyér szénhidrát tartalmát. Erre a műveletre használom rendszeresen az Amarántot. Most magára a növényre nem térek ki mert a blogban külön fejezetben foglalkozom részletesen.
kenyér alapanyagai
Akkor most ismertetném a kenyér receptjét.
Hozzávalók:
40 dkg tönköly-búzaliszt
10 dkg őrölt Amaránt
1 mokkáskanál őrölt kömény
1 mokkáskanál őrölt ánizs
2 teáskanál só
1 teáskanál szódabikarbóna
1 mokkáskanál sütőpor (foszfátmentes)
8 evőkanál olíva olaj
4dl víz
összeállítás közben
Elkészítés:
A szárazanyagokat összekeverem, majd hozzákerül az olíva olaj és legvégén a víz. Magasabb falú sütőformába teszem és előmelegített sütőbe teszem lassan 50 perc alatt készre sütőm.
fűszerek, kömény és ánizs
megsült kenyér még a formában
metszeti kép (sajnos egy kicsit homályos lett a fotó)
Egy jó tanács mikor a sütőt elkezdjük előmelegíteni azzal egy időben helyezzünk vizet a sütőbe hogy a pára tartalom megfelelő legyen. A sütés után mikor kivesszük kenyerünket vizel kenjük át .
A blog főleg cukorbetegek, illetve ételallergiások részére próbál segítséget nyújtani. Receptek és más egyéb hasznos tanácsok mellett. A receptek leírásánál kerülők minden tartósító és szintetikus alapanyagot. Nem titkolom a fűszer és gyógynövények mindennapi használatával is szeretném minél jobban megismertetni blogom látogatóit. Valamint rendszeres olvasóit. Minden fűszernövény gyógynövény, de nem minden gyógynövény fűszernövény.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése