2011. március 26., szombat

Kenyér mely nagyon gyorsan elkészül és még egészséges is!

 A most ismertettet  kenyérnek az eredeti változatát az egyik kedves ismerősöm sőt blog olvasom készítette el. Tőle kaptam kedvet hogy én is kipróbáljam csak egy kevés módosítást végeztem a recepten. A módosításra azért volt szükség hogy még jobban csökkentsem a kenyér szénhidrát tartalmát. Erre a műveletre használom rendszeresen az Amarántot. Most magára a növényre nem térek ki mert a blogban külön fejezetben foglalkozom részletesen.
                                                 kenyér alapanyagai

Akkor most ismertetném a kenyér receptjét.
Hozzávalók:
40 dkg tönköly-búzaliszt
10 dkg őrölt Amaránt
1 mokkáskanál őrölt kömény
1 mokkáskanál őrölt ánizs
2 teáskanál só
1 teáskanál szódabikarbóna
1 mokkáskanál sütőpor (foszfátmentes)
8 evőkanál olíva olaj
4dl víz

                                                       összeállítás közben

Elkészítés:
A szárazanyagokat összekeverem, majd hozzákerül az olíva olaj és legvégén a víz. Magasabb falú sütőformába teszem és előmelegített sütőbe teszem lassan 50 perc alatt készre sütőm.

                                                     fűszerek, kömény és ánizs

                                                   megsült kenyér még a formában
                                                metszeti kép (sajnos egy kicsit homályos lett a fotó)
Egy jó tanács mikor a sütőt elkezdjük előmelegíteni azzal egy időben helyezzünk vizet a sütőbe hogy a pára tartalom megfelelő legyen. A sütés után mikor kivesszük kenyerünket vizel kenjük át .

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése