2011. január 1., szombat

Új év új recept! Kavart almás sütemény teljesen gluténmentes és cukor mentes variáció.

Mint már azt gondolom nem szokatlan most ismét egy egyszerű de nagyszerű receptet szeretnék veletek megosztani.
Ennek  a süteménynek egy változata  már megtalálható a blogomban. Ott az elkészítésénél alapanyagként lisztet használtam. A mostani variációban a lisztet teljes mértékben kiváltottam őrölt mogyoróval és szintén őrölt amaránttal.

Hozzávalók.
20 dkg mogyoró
5dkg amaránt
1 evőkanál xilit
félcsomag foszfátmentes sütőpor
3 tojás
30dkg reszelt alma
2 mokkáskanál őrölt fahéj
2-3 db alma nagyságtól függ a tepsialját kirakni.

Elkészítés.
A mogyorót és amarántot ledaráljuk, hozzákeverjük a sütőport. 30 dkg almát lereszelünk, elkeverjük az 1 evőkanál xilittel a 3 egész tojással, 2 mokkáskanál fahéjjal. Közben a 2-3 db almát megtisztítjuk és gerezdekre vágjuk. Ezzel az almával szép sorba kirakjuk a  fóliával bélelt tepsi alját majd ráhelyezzük az előzőleg összekevert masszát. Előmelegített sütőben 25-30 perc a sütési idő. Villanysütő esetében 170fok. Amennyiben a sütésközben a teteje gyorsabban barnulna abban az esetben fóliával vagy sütőpapírral takarjuk le az utolsó 5 percben.

                                                                                                      Amaránt                      
                                                                                                darálás előtt.     

Mikor megsült hagyjuk kihűlni. Majd ezután eltávolítjuk a fóliát , az alma cikkelyek vannak felül és így ezután szeleteljük.2

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése