Mint már azt gondolom nem szokatlan most ismét egy egyszerű de nagyszerű receptet szeretnék veletek megosztani.
Ennek a süteménynek egy változata már megtalálható a blogomban. Ott az elkészítésénél alapanyagként lisztet használtam. A mostani variációban a lisztet teljes mértékben kiváltottam őrölt mogyoróval és szintén őrölt amaránttal.
Hozzávalók.
20 dkg mogyoró
5dkg amaránt
1 evőkanál xilit
félcsomag foszfátmentes sütőpor
3 tojás
30dkg reszelt alma
2 mokkáskanál őrölt fahéj
2-3 db alma nagyságtól függ a tepsialját kirakni.
Elkészítés.
A mogyorót és amarántot ledaráljuk, hozzákeverjük a sütőport. 30 dkg almát lereszelünk, elkeverjük az 1 evőkanál xilittel a 3 egész tojással, 2 mokkáskanál fahéjjal. Közben a 2-3 db almát megtisztítjuk és gerezdekre vágjuk. Ezzel az almával szép sorba kirakjuk a fóliával bélelt tepsi alját majd ráhelyezzük az előzőleg összekevert masszát. Előmelegített sütőben 25-30 perc a sütési idő. Villanysütő esetében 170fok. Amennyiben a sütésközben a teteje gyorsabban barnulna abban az esetben fóliával vagy sütőpapírral takarjuk le az utolsó 5 percben.
Amaránt
darálás előtt.
Mikor megsült hagyjuk kihűlni. Majd ezután eltávolítjuk a fóliát , az alma cikkelyek vannak felül és így ezután szeleteljük.2
A blog főleg cukorbetegek, illetve ételallergiások részére próbál segítséget nyújtani. Receptek és más egyéb hasznos tanácsok mellett. A receptek leírásánál kerülők minden tartósító és szintetikus alapanyagot. Nem titkolom a fűszer és gyógynövények mindennapi használatával is szeretném minél jobban megismertetni blogom látogatóit. Valamint rendszeres olvasóit. Minden fűszernövény gyógynövény, de nem minden gyógynövény fűszernövény.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése