2010. december 31., péntek

Gluténmentes sós pogácsa

Elkészítése gyors, egyszerű és ami a legfontosabb Egészséges!!!

Most kívánom megjegyezni hogy lesznek fotók is feltöltve a pogiról, de arra most 1 esztendőt várni kell!!! Jövőre tudom csak Veletek megosztani. Addig a receptet viszont közre adom.

Hozzávalók:
10 dkg őrölt Amaránt
20 dkg őrölt hántolt Napraforgó
10 dkg őrölt vegyes Magkeverék (lenmag, pirított napraforgó,szezámmagpehely)
5 dkg őrölt Lenmagpehely
1 egész foszfátmentes sütőpor
2 egész tojás
10 dkg kókusz zsír
igény szerint víz (  én 1 dl használtam fel)
1 1/2 teás kanál só  nem

Elkészítés.
Az őrleményeket összekeverjük, hozzáadjuk a sót és a sütőport. Ezután jön a zsír és a víz. 30 percet pihentetjük. Majd sütőpapíron nyújtjuk ki. Valamint a tepsit is kibéleljük a sütőpapírral, kiszaggatjuk és előmelegített sütőben sütjük. Kb. 15-20 perc alatt sül készre. Egy nagyon könnyű és ízletes pogácsát kapunk.




                                                        pogácsa tészta
                                                   tepsibe sütés előtt
                                                       készre sült2

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése