2010. december 20., hétfő

Bejgli paleó táplálkozás szerint.

Hozzávalók.:
3 tojás
10 dkg őrölt mandula
1 evőkanál xilit vagy más természetes édesítő pl. stevia
1 mokkáskanál foszfátmentes sütőpor
3 evőkanál amaránt  ( az amaránt kimaradhat, abban az esetben a mandula mennyiségét növeljük)
3 evőkanál keményítő

Elkészítés:
A xilitet a tojással kikeverem, a mandulát ledaráljuk és összekeverjük a sütőporral az amaránttal és a keményítőt. A sütőport amarántot keményítőt hozzákeverjük a mandulához. Majd kanalanként hozzáadjuk a tojásokhoz amit a xilittel jól összekevertem Jól összedolgozzuk, a masszát amit kapunk egy kicsit szilárdabb állagú kell hogy legyen. Lapos sütőlemezen egyenletes vékonyságba igazítjuk el. Ezt követően előmelegített sütőben 3-4 percre betesszük (nem szabad teljesen készre sülnie). Mikor valamennyire megszilárdult rákenjük az előre elkészített tölteléket.. A sütőlemezt sütőpapírral béleljük!!!!   A mandulát duóval  helyettesíthetjük .                                           


  A sütőpapír segítségével feltekerjük. A papírba csomagoljuk a betöltött masszát és készre sütjük. Mikor készre sült hagyjuk kihűlni és utána szeletelhetjük.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése