2010. december 20., hétfő

Reformosított mákos bejgli ahogy án készítem

Hozzávalók:
20 dkg rizsliszt,5 dkg tönköly-búza liszt
10 dkg kókusz zsír
2 tojás
1 teáskanál xilit
1/2 teáskanál sütőpor.
csípet só.

Elkészítés.A hozzávalókat összedolgozzuk ,mikor összegyúrtuk fél órára hidegre helyezzük. Ezalatt az idő alatt elkészítjük a tölteléket.

Töltelék hozzávalói. 10 dkg darált mák, 4dkg xilit, 2,5 dl víz 0,5dl rum, vanília, reszelt citromhéj, 2,5dkg őrölt amaránt , 5 dkg mazsola.

Elkészítés. A mazsolát megmossuk és  rumban áztatjuk, hozzáöntjük a 2,5 dl vizet. Majd a mákot és a többi száraz anyagot összekeverjük,ezután felfőzzük. Mikor kihűlt a kinyújtott tésztára kenjük, majd feltekerjük.

Tojásfehérjével lekenjük félórát hidegre helyezzük , majd sütjük.

Célszerű a tésztanyújtásához sütőpapírt használni mert egyszerű és nem tapad. Sütőpapírral együtt helyezzük tepsibe és sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése