2010. december 4., szombat

Ismerjük meg a Pörkölt Kakaóbab jótékony tulajdonságait szervezetünkre.(forrás: Tóth Zsigmond herbamester)

Nem tudom hogy ki látott már kakaóbabot? Én be vallom töredelmesen még egészben egyszer sem. Sőt próbáltam különböző natúr boltokban hozzájutni sikertelenül.Még nem régen egy nagyon kedves ismerősöm által jutottam a pörkölt változatához. Most úgy gondoltam megosztom Veletek erről a" csodáról" kapott információkat, szövegben és fotóban egyaránt.
Először a fotókat mutatom és utána jön a szöveges ismertetés.

A  kakaó (tej és cukor nélkül!) egy páratlan csúcs gyógy táplálék. Több mint százféle betegségnél alkalmazható. Ajánlják gyomorproblémákhoz, fáradtság űzéséhez és az agy felfrisítésére szellemi munkánál. Sokfelé az egyik legkiválóbb köhögéscsillapítónak tartják fahéjjal és narancslével. Mivel kb 10% tartalmazza, az egyik leggazdagabb szív és érrendszert védő, gyulladáscsökkentő, antioxidáns-szabad gyök megkötő flavonoid forrás. A panamai Kuna indiánoknál nincsen magas vérnyomás. Kiderült,csak azoknál,akik mindennap többször iszák az ősi  kakaóitalt.A Zuthpen kakaó tanulmány a leghíresebb. 500 holland öreguret 15 éven keresztül vizsgáltak.Az (ét)csokievők vérnyomása alacsonyabb és szív és érrendszeri betegségük egyszerűen sokkal ritkább volt, mint a csoki nélkülieknél. Tudományosan igazolt hogy két egyforma életvitelű ember közül a mindennapos kakaófogyasztó(lehetőleg tej és cukor nélkül)  életkilátásai sokkal  jobbak az egészségre  és a" boldogságszintje " szempontjából is. Aki rááll, hogy mindennap egy-két evőkanál  nyers kakaóbab töretet szájíze szerint mézzel, fahéjjal, vaníliával,gyümölccsel, pikáns paprikával stb. ízesítve (tej és cukor nélkül) elfogyaszt, az az élményen kívül káros csokiszenvedélyéből is kigyógyulhat, és olyan csúcs táplálékkal él, ami egészségét és életkilátásait is nagyban javítja. Szív és érrendszeri problémák és magas vérnyomás vagy megelőzésében is ajánlható.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése