2010. december 4., szombat

Magyaros kölesfasírt káposztával.

Hozzávalók.40 dkg köles, 2 teáskanál medvehagyma, 80 dkg fejes káposzta, pirospaprika, fokhagyma ,kömény, kókusz zsír, só.

Elkészítés.A kölest egy lábasban szárazon megpirítjuk másfélszeres forrásban levő vízzel felöntjük, megfőzzük, majd lefedjük és 10 percig duzzasztjuk. A medvehagyma egy részét kevés kókusz zsíron  meg futtatjuk, tűzről levéve hozzá keverjük a pirospaprikát,kevés vízzel felöntjük,és a tűzre visszatéve beforraljuk.A megduzzadt köleshez keverjük a pörköltalapot,fűszerezzük fokhagymával őrölt köménnyel, ízlés szerint sózzuk. A masszát alaposan összekeverjük majd gombócokat formálunk belőle, melyeket asütőben átsütünk.A medvehagyma  másik felét kevés kókusz zsíron megfuttatjuk majd  szeletekre vágott káposztát hozzáadjuk,sózzuk őrölt köménnyel fűszerezzük esetleg kevés citromlével ízesítjük és puhára pároljuk. A fasírtokat káposztával  együtt tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése