2010. november 22., hétfő

Francia csirke

Ez az étel akár vasárnapi menük közé is bekerülhet. Elkészítése nem igényel nagy konyhai gyakorlatot kezdő háziasszonyok is minden nagyobb előkészület nélkül eltudják készíteni.  Hiszen minden egy tálban elkészíthető, hús és köret egyaránt.
Hozzávalók.
6db csirkecomb
80dkg burgonya(megjegyzés a burgonyát kiválthatjuk csicsókával is. Vigyázzunk tudjuk hogy a csicsóka édesburgonyaként is emlegetjük nem véletlenül. A csicsókát felhasználás előtt megtisztított állapotban 30 percig meleg vízben áztatjuk ezáltal el veszíti édes ízét ezután nyugodtan használhatjuk. Viszont a csicsóka gyorsabban puhul mint a burgonya ezért későbben adjuk a combhoz ami már félig készen van.)
1fej vöröshagyma
1 teáskanál medvehagyma vagy 1-2 gerezd fokhagyma
2-3 teáskanál só, 1 teáskanál egész kömény , 1 babérlevél, 10-12 szem tarkabors, 1 evőkanál kókusz zsír,2 paradicsom, 1 zöldpaprika nem erős, friss vagy szárított óregáno és bazsalikom , 0,5 dl víz.

Elkészítés
A sütőtál aljába először a combokat helyezzük el, gyengén besózva. Majd rá rakjuk a karikára vágott vöröshagymát ezután jön a medvehagyma vagy fokhagyma. Itt kis halmokban  rárakjuk a kókusz zsírt. Ezt követően a burgonyát amit szintén karikára vágunk. A burgonya tetejét besózzuk és rá szórjuk atöbbi fűszert is, kömény babérlevél tarkabors. Valamint a paprikát és paradicsomot. Oregánot és bazsalikomot. Legvégén vízzel felengedjük,lefedjük. Közepes meleg sütőben pároljuk. Kb. 90perc a puhulás ideje.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése