Hozzávalók:
80 dkg sertéslapocka
só
vöröshagyma
fokhagyma
fehér bors
koirander
óregano
rozmaring
mustármag
kurkuma
Elkészítés:
A felcsíkozott lapockát összekeverem a fent leírt fűszerek keverékével. Itt jegyzem meg óregano őrölt és a mustármag is. A rozmaring morzsolt . A fűszereket kiegészítem kevés fűszer paprikával és négy evőkanál olívaolajjal. Ezt az összekevert hús letakarva félórát érni teszem a hűtőbe. Majd a hűtőből kivéve külön zsiradék hozzáadása nélkül kb. 8-10 perc alatt készre pirítom.
Közben elkészítem a desszinget. Hozzávalók.
2-3 gerezd fokhagyma
só
őrölt mustármag
petrezselyem zöld
lestyán levél morzsolt
citromlé
joghurt.
Elkészítés:
Az alapanyagokat összekeverem és kb. 20 percig érlelem az ízeket. Közben elkészítem a köretet, én most panzini masnitésztát és párolt brokkolit tálaltam. Majd a desszinggel öntöztem meg.
egy kis csendélet
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése