2012. április 1., vasárnap

Házi húspástétom

Most hozok egy kis házias ízekkel készült pástétom receptet . Kizárólag természetes alapanyagokkal dolgoztam semmi adalék anyag nincs benne.
Hozzávalók:
25 dkg csirkemellfilé
20 dkg sertésmáj
2 evőkanál csicseriborsóliszt
1szál sárgarépa
1szál fehérrépa
darabka zeller
1 tojás
1 kávéskanál majoránna
1 evőkanál zöldpetrezselyem
só, bors.

                                           Az elkészült pástétom
A húst és a májat megmossuk , kis darabokra vágjuk és kevés kókusz zsíron pirítsuk meg.
                                             csirkemellfilé és a máj pirítás közben.
Ezután tegyük át lábosba az apróra vágott zöldségekkel együtt . és egy kevés víz hozzáadásával az egészet puhára pároljuk.
                                                  A zöldségekkel együtt párolódik.
A kihűlt húst , májat és zöldségeket összeturmixoljuk és a csicseriborsólisztet hozzákeverjük.
                         Én annyit változtattam hogy mindjárt hozzáadtam a csicseriborsólisztet és így még egyenletesebben összedolgoztam.

A húskrémbe belekeverjük a tojást vagy csak a fehérjét amennyiben akoleszterin mennyiségét csökkenteni akarjuk. Valamint hozzáadjuk a petrezselyemzöldet és a majorannát. A pástétomot kikent és őrölt amaránttal megszórt formába tesszük és forró sütőben kb. 30 percig sütjük.?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése