2012. április 1., vasárnap

Kölestorta

Minden bevezetés nélkül hozom a receptet .
Hozzávalók:
290gr köles (hántolt)
1100ml rizstejporból készült tejital
100gr xilit
1 vaníliarúd kikapart belseje
5gr só
6gr kókusz zsír
1db reszelt citrom héja.

                                            rizstejporból készült tejital forrás közben.

                                           a köles már jól be van sűrűsödve főzésközbe.
960 gr lefőzőtt  kölesalap , 3 tojás , 30gr őrölt mandula, 70 gr lenmagpehely.

                                                   hozzáadva a lenmagpehely
                                          a masszához hozzáadjuk a 3 tojássárgáját
Ezzel jól összedolgozzuk és a felvert fehérjét is hozzáadjuk.
Sajnos a fotók nem töltődnek fel.
                                              sütés előtt formában

                                              A megsült torta.
Miután megsült  a krém nem közzé hanem a tetejére került . Ami a következőkből áll.
Vanília krém és ananászkonzerv . A rizstejpor alapból készítettem a krémalapját , amit vanília krémporhoz kevertem ebbe beledolgoztam 2 evőkanál gluténmentes keményítőt és 250gr ananász konzerv lecsöpögtetett tartamát. melyet előtte leturmixoltam krémesítettem. Mikor ezzel meg voltam a kettőt összekevertem és a torta tetejére kentem.
                                            a bevont torta alap
Tetejére karobporból készítettem a "díszítést"
                                            A hab soja habtejszínből került rá.

3 megjegyzés:

  1. Játékra hívlak nézz be hozzám! :)

    VálaszTörlés
  2. Ez nagyon jol hangzik, ki fogom probalni! Magdi

    VálaszTörlés
  3. Kicsit hasonlít az ország tortájára a tésztája, csak ebben nincs túró. Nagyon jó recept:)

    VálaszTörlés