Minden bevezetés nélkül hozom a receptet .
Hozzávalók:
290gr köles (hántolt)
1100ml rizstejporból készült tejital
100gr xilit
1 vaníliarúd kikapart belseje
5gr só
6gr kókusz zsír
1db reszelt citrom héja.
rizstejporból készült tejital forrás közben.
a köles már jól be van sűrűsödve főzésközbe.
960 gr lefőzőtt kölesalap , 3 tojás , 30gr őrölt mandula, 70 gr lenmagpehely.
hozzáadva a lenmagpehely
a masszához hozzáadjuk a 3 tojássárgáját
Ezzel jól összedolgozzuk és a felvert fehérjét is hozzáadjuk.
Sajnos a fotók nem töltődnek fel.
sütés előtt formában
A megsült torta.
Miután megsült a krém nem közzé hanem a tetejére került . Ami a következőkből áll.
Vanília krém és ananászkonzerv . A rizstejpor alapból készítettem a krémalapját , amit vanília krémporhoz kevertem ebbe beledolgoztam 2 evőkanál gluténmentes keményítőt és 250gr ananász konzerv lecsöpögtetett tartamát. melyet előtte leturmixoltam krémesítettem. Mikor ezzel meg voltam a kettőt összekevertem és a torta tetejére kentem.
a bevont torta alap
Tetejére karobporból készítettem a "díszítést"
A hab soja habtejszínből került rá.
Játékra hívlak nézz be hozzám! :)
VálaszTörlésEz nagyon jol hangzik, ki fogom probalni! Magdi
VálaszTörlésKicsit hasonlít az ország tortájára a tésztája, csak ebben nincs túró. Nagyon jó recept:)
VálaszTörlés