Miután hosszú elmélkedést követve kitaláltam hogy milyen levest főzzek a következő készült el.
Hozzávalók :
4 szem kisebb burgonya (színe nem számít ki milyent szeret )
1 nagyobb szál sárgarépa
2 kisebb szál petrezselyem gyökér
kis fej vöröshagyma
1 evőkanál kókusz zsír
1 teáskanálnyi szárított morzsolt tárkony
az alap kókusz zsír és vöröshagyma
Ezt a fotót nem rongyrázásért készítettem hanem azért hogy látni lehessen mennyi kell a kókusz zsírból és hogyan is kell azt használni. Nem kell semmit lepirítani meg mit tudom én mit csinálni. A zsírral együtt feltesszük a vöröshagymát , üvegesre pároljuk és hozzáadjuk a többi hozzávalót is. Majd befűszerezzük és és együtt jól összepároljuk.
Mikor összepároltam egy evőkanál rizsliszttel megszórtam, összekevertem és vízzel felöntöttem.
Ezután hozzákezdtem a húsgombócok elkészítéséhez.
Hozzávalók.
25 dkg sertés darált hús
1 teáskanálnyi apróra vágott vöröshagyma
1 tojás
kb. 1dl amaránt
kevés só , őrölt színes tarkabors
húsgombócalap összeállítva
25 dkg húsból ez a mennyiség lett
itt már a levesbe
A levest fedő alatt készre főzőm , amikor készen a tűzről leveszem az őrölt pirospaprikát akkor teszem hozzá. A C-vitamin tartalmának megőrzése végett kell így készíteni az ételeket . Az összest amit főzni kell és őrölt paprika kell bele. Mert mint tudjuk a C-vitamin 40 c.fokon elpárolog.
A blog főleg cukorbetegek, illetve ételallergiások részére próbál segítséget nyújtani. Receptek és más egyéb hasznos tanácsok mellett. A receptek leírásánál kerülők minden tartósító és szintetikus alapanyagot. Nem titkolom a fűszer és gyógynövények mindennapi használatával is szeretném minél jobban megismertetni blogom látogatóit. Valamint rendszeres olvasóit. Minden fűszernövény gyógynövény, de nem minden gyógynövény fűszernövény.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése