2012. február 1., szerda

Tárkonyos krumplileves húsgombóccal.

Miután hosszú elmélkedést követve kitaláltam hogy milyen levest főzzek a következő készült el.

Hozzávalók :

4 szem kisebb burgonya (színe nem számít ki milyent szeret )
1 nagyobb szál sárgarépa
2 kisebb szál petrezselyem gyökér
kis fej vöröshagyma
1 evőkanál kókusz zsír
1 teáskanálnyi szárított morzsolt tárkony

                                                  az alap kókusz zsír és vöröshagyma

Ezt a fotót nem rongyrázásért készítettem hanem azért hogy látni lehessen mennyi kell a kókusz zsírból és hogyan is kell azt használni. Nem kell semmit lepirítani meg mit tudom én mit csinálni. A zsírral együtt feltesszük a vöröshagymát , üvegesre pároljuk és hozzáadjuk a többi hozzávalót is. Majd befűszerezzük és és együtt jól összepároljuk.
 Mikor összepároltam egy evőkanál rizsliszttel megszórtam, összekevertem és vízzel felöntöttem.

Ezután hozzákezdtem a húsgombócok elkészítéséhez.
Hozzávalók.
25 dkg sertés darált hús
1 teáskanálnyi apróra vágott vöröshagyma
1 tojás
kb. 1dl amaránt
kevés só , őrölt színes tarkabors

                                              húsgombócalap összeállítva

                                           25 dkg húsból ez a mennyiség lett

                                                   itt már a levesbe
A levest fedő alatt készre főzőm , amikor készen a tűzről leveszem az őrölt pirospaprikát akkor teszem hozzá. A C-vitamin tartalmának megőrzése végett kell így készíteni az ételeket . Az összest amit főzni kell és őrölt paprika kell bele. Mert mint tudjuk a C-vitamin 40 c.fokon elpárolog.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése