Mivel almáspite már szerepel a kínálatba de nem kelt tésztából így gondoltam megosztom ezt a fajtát is.
Hozzávalók:
3dkg búzasikér
17dkg hajdinaliszt
30dkg búzatönköly fehérliszt
2,5dkg élesztő én frisset használtam
2,5dl tej
1mokkáskanál xilit
10dkg kókusz zsír olvasztott
csipet só
búzasikér és a hajdinaliszt
tönkölybúza fehérliszt
A lisztet nagy lyukú szitán átszitáljuk , hozzáadjuk a csípet sót . A tejet a mokkáskanál xilittel meglangyosítjuk és hozzáadjuk az összemorzsolt élesztőt.. Még az élesztő elkezd a tejbe dolgozni addig folyékonnyá varázsoljuk a kókusz zsírunkat . Mikor ezekkel megvagyunk összeállítjuk a tésztánkat .
Szépen addig dolgozunk a tésztával még nem kezd el" szuszogni" ahogy dolgozunk vele. A tészta akkor jó amikor már nem tapad a táloldalához és az ujjainkról is leválik . Ekkor letakarjuk és kb. 40 percet hagyjuk kelni.
a megkelt tészta
Mikor megkelt a nyújtódeszkán vagy lapon ki min dolgozik , egy kicsit átgyúrjuk . Majd hosszú bejgli formát képezünk és a következő képen osszuk meg. 1/3 2/3 arányba. A nagyobbik felét a kikent sütőformába igazítjuk.
Én most gyümölcstorta formát vettem használatba . Mert a pite formám az cserép alapból van, a sütőm meg meleg volt és nem volt kedvem várni hogy a sütőm kihűljön . A cserép formát meg nem akartam összetörni.
De így is jó lett a végeredmény.
tészta ketté vágva
formába igazítva
A tetejét így készítettem.
Kisebbik tésztarészt kinyújtottam majd próbáltam egyenlő széles csíkokra vágni és egy kis csavarással feldobni.
A töltelék:
5db közepes alma én idaredet használtam. Megpucoltam gerezdekre vágtam és xilittes őrölt fahéjjal megszórtam amikor a tésztát beborítottam vele. Utána ráraktam a csavart csíkokat.
sütés előtt
készre sült pite
ilyen lett a végeredmény.
A blog főleg cukorbetegek, illetve ételallergiások részére próbál segítséget nyújtani. Receptek és más egyéb hasznos tanácsok mellett. A receptek leírásánál kerülők minden tartósító és szintetikus alapanyagot. Nem titkolom a fűszer és gyógynövények mindennapi használatával is szeretném minél jobban megismertetni blogom látogatóit. Valamint rendszeres olvasóit. Minden fűszernövény gyógynövény, de nem minden gyógynövény fűszernövény.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése