Hozzávalók:
50 dkg brokkoli ( ha csomagolva veszed akkor éppen egy darab lesz mert újabban egalizálva van .)
3 evőkanál mandulapehely
2 evőkanál hajdinaliszt
1 liter hajdinatej ( én szója tejjel készítettem , 0,5 l volt egy pohár és azt hígítottam fel )
só, bors ízlés szerint én fehér borsot használtam
2 evőkanál kókusz zsír 2 doboz tonhal konzerv.
alapanyagok
sűrített szójatej
mandula pehely pirítás közben
hígított szójatej
a rántás pirítása
megpirított mandulapehely
mandulapelyhet vissza teszem a szószba.
Elkészítés :
A kókusz zsírt közepes hőmérsékleten felolvasztjuk. Beletesszük a mandulapelyhet és addig pirítjuk még a színe nem változik barnássá. Szűrőkanállal kiszedjük, beleszórjuk a lisztet a zsírba és állandó kevergetés mellett rövid ideig pirítjuk. Lassan hozzáöntjük a tejet állandó kevergetés mellett 4-5 percig főzzük amíg a szósz nem kezd besűrűsődni. A mandula pelyhet visszatesszük a szószba. Az edényt levesszük a tűzről.
A brokkolit meg mossuk és rózsáira szedjük . A hőállótálba ízlésesen elrendezzük, rá tesszük a hal konzervet és a mandulás szósszal leöntjük. Alufóliával letakarva sütőbe tesszük és készre sütjük . Sütési idő kb. 40-45 perc . Friss salátát kínálhatunk mellé.
brokkoli a halkonzervvel megrakva
szósszal leöntve sütés előtt
készre sülve.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése