2012. január 29., vasárnap

Sült brokkoli mandulával

Hozzávalók:
50 dkg brokkoli ( ha csomagolva veszed akkor éppen egy darab lesz mert újabban egalizálva van .)
3 evőkanál mandulapehely
2 evőkanál hajdinaliszt
1 liter hajdinatej ( én szója tejjel készítettem , 0,5 l volt egy pohár és azt hígítottam fel )
só, bors ízlés szerint én fehér borsot használtam
2 evőkanál kókusz zsír 2 doboz tonhal konzerv.

                                                    alapanyagok

                                                    sűrített szójatej

                                                  mandula pehely pirítás közben

                                                  hígított szójatej

                                             a rántás pirítása

                                                   megpirított mandulapehely

                                                   mandulapelyhet vissza teszem a szószba.


Elkészítés :
A kókusz zsírt közepes hőmérsékleten felolvasztjuk. Beletesszük a mandulapelyhet és addig pirítjuk még a színe nem változik barnássá. Szűrőkanállal kiszedjük, beleszórjuk a lisztet a zsírba és állandó kevergetés mellett rövid ideig pirítjuk. Lassan hozzáöntjük a tejet állandó kevergetés mellett 4-5 percig főzzük amíg  a szósz nem kezd besűrűsődni. A mandula pelyhet visszatesszük  a szószba. Az edényt levesszük a tűzről.


A brokkolit meg mossuk és rózsáira szedjük . A hőállótálba ízlésesen elrendezzük, rá tesszük a hal konzervet és a mandulás szósszal leöntjük.  Alufóliával letakarva sütőbe tesszük és készre sütjük . Sütési idő kb. 40-45 perc . Friss salátát kínálhatunk mellé.
                                                       brokkoli a halkonzervvel megrakva

                                              szósszal leöntve sütés előtt

                                                  készre sülve.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése