Miután a táplálkozáson nagyon sok múlik főképen a cukorbetegeknél és a lisztérzékenyeknél úgy gondoltam teszek egy kísérletet . Őrölt mandulából és őrölt hajdina keverékéből kenyeret készíteni. Egy kicsit fokozzam a ízlelőbimbók "munkáját " szórtam bele egy kis egész hántolt pörkölt tökmagot. Akkor most jöjjön a recept.
Hozzávalók: mennyiségek bögrével vannak mérve , az én bögrém 2,5 dl.
másfél bögre őrölt mandula
fél bögre őrölt hajdina
1 teáskanál só én himalaya sót használtam
2dkg sózott tökmag ez kb 1 evőkanálnyi mennyiség
2 teáskanál sütőpor foszfátmentes
1 teáskanál szódabikarbóna
5 egész tojás
1 dl olívaolaj
fél- egy dl víz.
alapanyag összedolgozás közbe
Elkészítés:
A száraz és nedves alapanyagokat külön -külön összedolgozzuk és a végén elegyítjük , majd alaposan összedolgozzuk és mehet a sütőbe.
megsült kenyér
szeletelt kenyér
A kenyér súlya 70 dkg gramm , állaga nagyon jó nem törik szépen szeletelhető. Íze is kellemes, sőt finom.
A blog főleg cukorbetegek, illetve ételallergiások részére próbál segítséget nyújtani. Receptek és más egyéb hasznos tanácsok mellett. A receptek leírásánál kerülők minden tartósító és szintetikus alapanyagot. Nem titkolom a fűszer és gyógynövények mindennapi használatával is szeretném minél jobban megismertetni blogom látogatóit. Valamint rendszeres olvasóit. Minden fűszernövény gyógynövény, de nem minden gyógynövény fűszernövény.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése