2011. augusztus 20., szombat

Zöldséges gombaleves amarántgombóccal

                                            A leves alapanyagai kezdeti lépések.
Hozzávalók:
15 dkg gomba
2 szál sárgarépa
1 szál petrezselyemgyökér
darabka zeller
1 kevéske friss lestyánlevél
kókusz zsír
1 fej vöröshagyma

Elkészítés: Az alapanyagokat konyhakész állapotra hozzuk , majd a kókusz zsíron lefedve megpároljuk az alapanyagokat. Mikor már levet engedett felengedjük annyi vízzel amekkora  mennyiséget főzni szeretnénk.
 Mikor levesünk majdnem kész belefőzzük az időközben elkészített levesbetétet , ami nem más mint amaránt gombóc.
                                            amarántgombóc alapjai
1 db tojás , annyi őrölt amaránt amennyit felvesz , csípet só, kevéske vega-mix ételízesítő
                                                 amarántgombóc összeállítva. (sajnos sok a fény)

                                                 leves tálalva.

Az amarántgombóc a grízgombócot váltotta fel , mert az amaránt gluténmentes  a búzadara viszont glutént tartalmaz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése