2011. augusztus 20., szombat

Kakaóscsiga gluténmentes

A csigák igaz hogy kívánni valót hagy maga után .
Hozzávalók:
3 tojás
15 dkg őrölt mandula
1 evőkanál xilit
1 mokkáskanál foszfátmentes sütőpor
szükség esetén 1 evőkanálnyi növényi alapú keményítő.

Töltelék:
2 evőkanál karobpor
2 evőkanál olívaolaj
2 teáskanál xilit

Elkészítés:
A tojásokkal kikeverem a xilitet. Az őrölt mandulát összekeverem a sütőporral. Amennyiben a masszát hígnak találom teszek hozzá keményítőt növényi alapút. 
A sütőlemezt kibélelem sütőpapírral és egyenletesen eligazítva ráöntöm a masszát majd előmelegített sütőbe teszem kb 3-4 percre. Ekkor csak addig hagyom bent a sütőbe hogy egy kicsit megszilárduljon hogy a tölteléket rátudjam kenni és feltudjam tekerni a sütőpapír segítségével. Majd az egész tésztát betakarva a sütőpapírral. vissza teszem a sütőbe még kb. 5-8 percre és készre sütőm. Kihűlés után szeletelem.

A karobporral külön foglalkozom , most csak annyit hogy szentjános kenyérporból készítik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése