Hozzávalók:
10 dkg áztatott csicseriborsó
2 szál sárgarépa
1 szál petrezselyem gyökér
darabka zeller
1 csokor petrezselyem apróra vágva
1 mokkáskanál tárkony
só ízlés szerint
olívaolaj
1 gerezd fokhagyma tavasszal aki teheti az használjon medvehagymát
Elkészítés:
A csicseriborsót a főzés előtt valónap leáztatom és egy éjszakát ázni hagyom . Másnap a fokhagymával felteszem főni fedő alatt ez kb. 30 perc. Még fől a borsó addig megpucolom a levesbe szánt zöldségeket és kisebb darabokra darabolva a leveshez teszem .Ekkor adok hozzá zsiradékként kevéske olívaolajat ez 1-2 evőkanál mindössze. Majd készre főzőm. Petrezselyemzöldet a végén adom hozzá. A tárkonyt a zöldségekkel egy időben adom hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése