A blog főleg cukorbetegek, illetve ételallergiások részére próbál segítséget nyújtani. Receptek és más egyéb hasznos tanácsok mellett. A receptek leírásánál kerülők minden tartósító és szintetikus alapanyagot. Nem titkolom a fűszer és gyógynövények mindennapi használatával is szeretném minél jobban megismertetni blogom látogatóit. Valamint rendszeres olvasóit. Minden fűszernövény gyógynövény, de nem minden gyógynövény fűszernövény.
2011. augusztus 21., vasárnap
Xillit (természetes édesítő)
Szénhidráttartalma 75%-kal , kalóriatartalma 40%-kal kevesebb a cukorénál.
Tulajdonságai:
- lúgosító hatású
-candida diétában is használható
-íze teljesen a cukoréhoz hasonló , utóízmentes
-hőálló , sütésre , főzésre alkalmas
-cukorbetegek is fogyaszthatják
-glikémiás indexe 7 kevesebb a gyümölcscukorétól
Édes íze a cukorétól 6x nagyobb , így egy 6 tojásos piskótát vesszük alapul akkor 1 evőkanál xillitet használunk. őrölt formában porított xillitet kapunk ami a porcukrot helyettesíti.
A kistányéron a xillit látható .
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése