Alapanyagok
Egy egész csirkemellfilé , 2db csirkecomb. Annyi tisztított alma szükséges ami a tepsi alját betakarja az almagerezd. Valamint a csirkét is befedi.
Hozzá valók:
só , szárnyas pác , őrölt tarkabors , egy-másfél dl fehérbor , olívaolaj.
Tepsibe rakott fűszerezett csirkehús sütés előtt.
Almával betakarva a csirkerészek
Az étel készre sülve és tányéron.
A csirkemellfilét és a combfilét besózzuk majd szárnyas páccal ízesítjük.
A tepsialját olívaolajjal vékonyan kikentem majd az almacikkekkel kiraktam az alját. Erre ráfektettem a csirkedarabokat és a tetejét is beborítottam almagerezdekkel. Az ételt dúsítottam hajdinapalacsinta tésztával ami előző napról maradt meg. Úgy voltam vele egy kicsit laktatóbb lesz. 2 db palacsinta maradt meg , ezeket csíkokra vágtam és elosztottam az almán. Sütés előtt egy-másfél dl száraz fehérbort öntöttem alá. Sütés előtt kb.30 percre hűtőbe raktam Alufóliával betakartam és a sütőbe raktam. Sütési ideje kb.50-60 perc volt hideg sütőről indítva a sütést.
Ennél az életnél a köretként az almát tálaljuk. Egy nagyon finom egészséges ételt kapunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése