2011. augusztus 20., szombat

Almabundában sült csirke

                                                Alapanyagok

Egy egész csirkemellfilé , 2db csirkecomb. Annyi tisztított alma szükséges ami a tepsi alját betakarja az almagerezd. Valamint a csirkét is befedi.
Hozzá valók:
só , szárnyas pác , őrölt tarkabors , egy-másfél dl fehérbor , olívaolaj.
                                               Tepsibe rakott fűszerezett csirkehús sütés előtt.
                                            Almával betakarva a csirkerészek







                                               Az étel készre sülve és tányéron.

A csirkemellfilét és a combfilét besózzuk majd szárnyas páccal ízesítjük.
A tepsialját olívaolajjal vékonyan kikentem majd az almacikkekkel kiraktam az alját. Erre ráfektettem a csirkedarabokat és a tetejét is beborítottam almagerezdekkel. Az ételt dúsítottam hajdinapalacsinta tésztával ami előző napról maradt meg. Úgy voltam vele egy kicsit laktatóbb lesz. 2 db palacsinta  maradt meg , ezeket csíkokra vágtam és elosztottam az almán. Sütés előtt egy-másfél dl száraz fehérbort öntöttem alá. Sütés előtt kb.30 percre hűtőbe raktam Alufóliával betakartam és a sütőbe raktam. Sütési ideje kb.50-60 perc volt hideg sütőről indítva a sütést.  
Ennél az életnél a köretként az almát tálaljuk. Egy nagyon finom egészséges ételt kapunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése