A blog főleg cukorbetegek, illetve ételallergiások részére próbál segítséget nyújtani. Receptek és más egyéb hasznos tanácsok mellett. A receptek leírásánál kerülők minden tartósító és szintetikus alapanyagot. Nem titkolom a fűszer és gyógynövények mindennapi használatával is szeretném minél jobban megismertetni blogom látogatóit. Valamint rendszeres olvasóit. Minden fűszernövény gyógynövény, de nem minden gyógynövény fűszernövény.
2011. augusztus 18., csütörtök
Édesburgonya ( Batáta )
A batáta , azaz édesburgonya a neve ellenére semmiféle rokonságban nem áll a krumplifélék családjával és az íze sem hasonlít hozzá. Ásványi anyagokban és vitaminokban gazdag, sokféleképpen elkészíthető zöldségféle. Magas szénhidrát , fehérje, A vitamin (béta-karotin), B-6 és C vitamin tartalma miatt ajánlatos a rendszeres fogyasztása . Erősíti az immunrendszert , stabilizálja a vércukorszintet.
Különösen tanácsos gyomorfekélyeben , asztmában szenvedőknek , szívproblémákkal küszködöknek és cukorbetegek számára. A batáta glikémiás indexe alacsony.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)


Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése