2011. április 16., szombat

Mediterrán ragu

Itt a tavasz végre jöhetnek a vitaminok. Ételeinket még finomabbá és színesebbé tehetjük.

Hozzávalók:
80 dkg lapocka
1 padlizsán
1 cukkini
1 szál sárgarépa
10 dkg gomba
1 kaliforniai paprika
1 fej vöröshagyma
só , oregánó , bazsalikom
olívaolaj
                                                        alapanyagok

                                                           zöldségek egy része

Elkészítés:
Húst kockára vágjuk a vöröshagymát szintén apró kockára vágjuk. Az olajat felhevítjük hozzáadjuk a vöröshagymát és a húst.Közben megpucoljuk a padlizsánt is és apró kockára vágjuk és ezt is hozzáadjuk a húshoz. A padlizsán az teljesen szét fog főni de ettől még krémesebb állagot és ízt kapunk, kerülnek bele a fűszerek is .  Felöntöm 3dl száraz fehérborral. Lefedve kb.20 percig pároljuk majd hozzáadjuk a sárgarépát amit szintén karikára vágtunk, 10 percig még tovább pároljuk és ezután tesszük hozzá a cukkinit és a gombát készre főzzük. Én köretnek masni tésztát készítettem.

                                                  zöldségek hozzáadása

                                                     gomba hozzáadása

                                                          a már kész étel

                                                                        tálalva

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése