2011. március 26., szombat

Gombás sonkarolád

Ez az étel is egy könnyed akár egy esti beszélgetés mellé is nagyon megfelel. Egy finom rizling elfogyasztása a kulinális élvezetet még jobban fokozza.
                                              tekercs alapanyagai

Hozzávalók:
30 dkg gomba én csiperke gombát használtam az volt kéznél.
8 szelet sonka a sonka kiválasztásánál ügyeljünk arra hogy a szelet megfelelő nagyságú legyen.
5 dkg kolozsvári szalonna
10 dkg edami sajt
4 dl tejföl
3 dkg kókusz zsír
őrölt amaránt a szóráshoz
1 fej vöröshagyma
1 csokor petrezselyem
fehér bors

                                                            töltelék a szeleten














gomba párolás közben                  Elkészítés: A gombát szeleteljük és a hagymát , zöldpetrezselymet. Kókusz zsírt felolvasztom és hozzáadom a hagymát és a gombát, dinsztelem fedő alatt. Sóval borssal ízesítem  a végén petrezselyemmel megszórom. A sonkákat megtöltöm a gombás töltelékkel majd feltekerem a szeleteket. A kolozsvári szalonnát apró kockára vágom és a sütőtál aljára szórom erre kerülnek a betöltött szeletek.  A szeletek betöltésével mikor végeztünk , ráöntjük az egyik pohár tejfölt. Majd beszórjuk reszelt sajttal mert az edami sajtot közbe lereszeljük. és a tejföl tetejére szórjuk. Majd ennek a tetejére  kerül a második pohár tejföl . Legtetejére szórjuk az őrölt amarántot és irány a sütő. Köretként sok zöldség illik hozzá és krumpli püré.  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése