2011. március 26., szombat

Tavaszi hajdina egytál

Napjainkban a hajdina feledésbe került növény, pedig szervezetünkre nagyon sok jótékony hatást tartalmaz. Ennek az ételnek elkészítése egyszerű finom tartalmas egytál étel.
                                                 alapanyagok

Hozzávalók:
20 dkg hajdina
1 kisebb vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 sárgarépa
10 dkg zöldborsó
30 dkg pulyka hús
1/2 l zöldségleves
                                             már összekevert alapanyagok

Elkészítés:
A hajdinát vöröshagymát és az összezúzott fokhagymát valamint a kockára vágott húst összekeverem. Egy evőkanál kókusz zsírt felmelegítem és bele rakom az összekevert alapanyagot. megpirítom majd zöldség levessel felöntöm. Fedő alatt 20-25 percig dinsztelem , ezután hozzáadom a sárgarépát és a zöldborsót.Majd készre főzőm
                                                   főzés közben

Mikor teljesen készre főtt a tetejét megszórom petrezselyemzölddel.5

1 megjegyzés:

  1. Imádom a hajdinát! Igaz, hogy nem használom ilyen sokoldalúan, de tény, hogy nagyon egészséges és vérképző, ami nőknél és gyerekeknél igen fontos.

    VálaszTörlés