Napjainkban a hajdina feledésbe került növény, pedig szervezetünkre nagyon sok jótékony hatást tartalmaz. Ennek az ételnek elkészítése egyszerű finom tartalmas egytál étel.
alapanyagok
Hozzávalók:
20 dkg hajdina
1 kisebb vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 sárgarépa
10 dkg zöldborsó
30 dkg pulyka hús
1/2 l zöldségleves
már összekevert alapanyagok
Elkészítés:
A hajdinát vöröshagymát és az összezúzott fokhagymát valamint a kockára vágott húst összekeverem. Egy evőkanál kókusz zsírt felmelegítem és bele rakom az összekevert alapanyagot. megpirítom majd zöldség levessel felöntöm. Fedő alatt 20-25 percig dinsztelem , ezután hozzáadom a sárgarépát és a zöldborsót.Majd készre főzőm
főzés közben
Mikor teljesen készre főtt a tetejét megszórom petrezselyemzölddel.5
A blog főleg cukorbetegek, illetve ételallergiások részére próbál segítséget nyújtani. Receptek és más egyéb hasznos tanácsok mellett. A receptek leírásánál kerülők minden tartósító és szintetikus alapanyagot. Nem titkolom a fűszer és gyógynövények mindennapi használatával is szeretném minél jobban megismertetni blogom látogatóit. Valamint rendszeres olvasóit. Minden fűszernövény gyógynövény, de nem minden gyógynövény fűszernövény.
Imádom a hajdinát! Igaz, hogy nem használom ilyen sokoldalúan, de tény, hogy nagyon egészséges és vérképző, ami nőknél és gyerekeknél igen fontos.
VálaszTörlés