2010. november 22., hétfő

Palócgulyás

Ez az étel nagyon finom egytálételként ismert a mindennapokban.Elkészítése egyszerű és ízletes étel,akár bográcsos akár kerámiatálban készítjük mindkét esetben nagyon finom végeredményt kapunk.

Hozzávalók:
80dkg sertéslapocka
60dkg zöldbab
1 fej vöröshagyma
1 teáskanál medvehagyma vagy 1-2 gerezd fokhagyma
2 szál sárgarépa
1 szál gyökér
2-3 szem közepes burgonya
1db zöldpaprika mikor elérhető
1 evőkanál kókusz zsír
fűszerek.
Só, őrölt fehér bors, pirospaprika, mokkáskanál majoránna
1 pohár zsírszegény tejföl vagy kefir

Elkészítés.
A húsból pörkölt alapot készítünk.Ezt körülbelül 30 percig pároljuk majd hozzáadjuk az időközben elkészített zöldségeket zöldbabot burgonyát. Ha van paprikánk azt is most rakjuk bele,valamint a majoránnát. Kicsit össze pároljuk majd felengedjük vízzel és készre főzzük. A végén hozzáadjuk a tejfölt vagy a kefirt. Ezt tálalásnál külön is adhatjuk ízlés szerint.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése