2016. július 18., hétfő

Sárgabaracklekvár cukor hozzáadása nélkül

Hozzávalók:
3kg sárgabarack magozott
750gr xilit
2 csomag almapektin 100gr
1 késhegynyi nátrium benzonat (el is maradhat)

Elkészítés:
Barackot megmossuk, magot eltávolítjuk héját rajta hagyjuk. Keresünk egy megfelelő méretű lábost amiben össze rottyantjuk. Mikor ez kész hagyjuk kihűlni, majd összeturmixoljuk. A barackfőzetet visszatesszük az edénybe amiben főztük illetve rottyantottuk, majd hozzá keverjük a xilitet és az almapektint. Állandó keverés mellett összeforraljuk, majd üvegekbe rakjuk, ha ügyesen tudunk zárni (LÉGMENTESEN) az esetben a nátrium benzonatot elhagyhatjuk. Száraz dunsztba tesszük és hagyjuk kihűlni. Télen nagyon finom csemege.

   


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése