2016. június 19., vasárnap

Lenmag mint természetes tojáspótló

Tojás allergiával küzdők részére szeretnék segítséget nyújtani. Nem kell venni semmi műmaszlagot venni és enni azért hogy a megkívánt finomságot magunkévá tegyük, magyarul megegyük. Kiváló tojáspótló készíthető a lenmagfőzetből.

Hozzávaló:
1/2 bögre víz
1 evőkanál lenmag

Ez a mennyiség 1db tojásnak felel meg!!!

Elkészítés:
-kicsi szószos edénybe forraljunk vizet, tegyük bele a lenmagot, és kb. 5 percig főzzük alacsony hőfokon. A főzetnek a nyers tojás fehérjéhez kell hasonlítani. Magas hőfokon történő főzés esetén a főzet zselés állagúvá válik. Attól függően, hogy milyen süteménybe szeretnénk felhasználni szűrjük le. Kókuszos vagy diós sütemények készítésénél a szűrést mellőzhetjük, mert a tészta alapszíne sötétebb.


Olcsó és minden szintetikus alapanyagtól mentes.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése