2016. június 19., vasárnap

Közeledik a rétes szezon. Glutén és cukor hozzáadása nélkül készítettem el!

Érik a ropogós cseresznye, vagy már le is ért. Se baj mert jön a meggy a másik nagy kedvenc.
Nagyon sokan szeretik az érintettek közül is csak nem fogyaszthatják, mert általában rendezvényeken nem gondolnak rájuk.
Én már elkészítettem a rétes cukor és gluténmentes változatát. Adom a receptet.

Hozzávalók:
15dkg gluténmentes liszt (nem linzertészta valót használtam)
5  dkg kenyérpor
1 kávéskanál zsír
1 tojás (a tojást lenmagfőzettel lehet helyettesíteni) blogban megtalálod.
1csípet só
1kávéskanál 10%-os ecet
1-1,5dl langyos víz

Az alapanyagokat ebben a sorrendben összedolgozzuk, kb.20 percet pihentetjük letakarva. Majd ketté osztjuk és dolgozunk a tésztával.

Töltelék hozzávalói:

50 dkg cseresznye
8 dkg darált dió
4 dkg nyírfacukor
1 kávéskanál őrölt fahéj
12 dkg laktózmentes vaj, kókuszszír
4 evőkanál gluténmentes zsemlemorzsa

Az alapanyagokat összedolgozzuk és a kinyújtott lapra egyenletesen elosztjuk majd felhajtjuk.

A képen látható a 3fajta tölteléket tartalmazó rétes. Semmi trükk, palacsintát sütünk szintén allergiamenteset és a töltelékeket abba tesszük. A réteslappal pedig összefogjuk.
Jó étvágyat kívánok a rétesekhez!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése