Általában a kakaós csigát kelt vagy leveles tésztából készítik. Most ezt a leírást is Viki blogjában találtam !
Hozzávalók.
25 dkg tönkölybúza fehérliszt
25 dkg tehéntúró ami laktózmentes volt
50 ml tej szintén laktozmentes
5 evőkanál olívaolaj
5dkg xilit
1/2 csomag gluténmentes sütőpor
csipet só .
kakaós csiga alapjai : liszt olaj, túró .
tészta összeállítva
Elkészítés:A lisztet túrót olajat és sót összegyúrjuk . Könnyű tésztát kapunk, pihentetés nélkül dolgozunk tovább. Kinyújtjuk és jön a töltelék mely a következőkből áll.
Töltelék:
2-3 evőkanál olívaolaj
4 evőkanál xilit
2 evőkanál kakaópor vagy karobpor. Abban az esetben megfelezzük a kakaót , nagyon finom tölteléket kapunk. . A kinyújtott tésztát egyenletesen bekenjük az olajjal majd a kakaóval és a xilittel összekevert anyagot egyenletesen rászórjuk a kinyújtott tésztára .És feltekerjük.
csigáim sütés előtt
A megsült kakaós csigáim.?
A blog főleg cukorbetegek, illetve ételallergiások részére próbál segítséget nyújtani. Receptek és más egyéb hasznos tanácsok mellett. A receptek leírásánál kerülők minden tartósító és szintetikus alapanyagot. Nem titkolom a fűszer és gyógynövények mindennapi használatával is szeretném minél jobban megismertetni blogom látogatóit. Valamint rendszeres olvasóit. Minden fűszernövény gyógynövény, de nem minden gyógynövény fűszernövény.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése