2012. február 19., vasárnap

Kakós csiga egyszerű gyors és finom GLUTÉNÉRZÉKENYEK NEM FOGYASZTHATJÁK !!!

Általában a kakaós csigát kelt vagy leveles tésztából készítik. Most ezt a leírást is Viki blogjában találtam !
Hozzávalók.
25 dkg tönkölybúza fehérliszt
25 dkg tehéntúró ami laktózmentes volt
50 ml tej szintén laktozmentes
5 evőkanál olívaolaj
5dkg xilit
1/2 csomag gluténmentes sütőpor
csipet só .

                                           kakaós csiga alapjai : liszt olaj, túró .


                                             tészta összeállítva

Elkészítés:A lisztet túrót olajat és sót összegyúrjuk . Könnyű tésztát kapunk, pihentetés nélkül dolgozunk tovább. Kinyújtjuk és jön a töltelék mely a következőkből áll.
Töltelék:
2-3 evőkanál olívaolaj
4 evőkanál xilit
2 evőkanál kakaópor vagy karobpor. Abban az esetben megfelezzük a kakaót , nagyon finom tölteléket kapunk. . A kinyújtott tésztát egyenletesen bekenjük az olajjal majd a kakaóval és a xilittel összekevert anyagot egyenletesen rászórjuk a kinyújtott tésztára .És feltekerjük.
                                               csigáim sütés előtt
                                                  A megsült kakaós csigáim.?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése