2012. január 29., vasárnap

Egy kis tájékoztató a glikémiás indexről . Valamint a lisztérzékenyek a gabona alapú termékeket mivel válthatják ki.

ehér kenyér 72GI ,rozskenyér 41GI, teljeskiőrlésű kenyér 61 GI, tönkölybúza kenyér 61 GI, gyümölcskenyér 65 GI, spagetti 10 perces 44GI , makaróni 47 GI, kukorica 48GI, barnarizs 50 GI, hosszúszemű rizs 55 GI, ,basmati rizs 58 GI, zabkása 42GI, műzli 56 GI,hajdina 54 GI,pita 57 GI, zabpehely 55GI, pizza 60GI.


Gyakori a cukorbetegség és gluténérzékenység kombinációja .

Ők semmilyen gabonát tartalmazó ételt nem fogyaszthatnak. A búzán kívül nem fogyaszthatnak sőt tilos az árpa, zab, és a rozs.


Ezeket a szénhidrátokat a kővetkezőkel válthatják ki.
Rizs , burgonya, kukorica, szója, babliszt , szezámmag, guar, lupin, amarant, quinoa , teff, hajdina , sárgaborsó és az ezekből előállított liszt, pehely, keményítő.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése