ehér kenyér 72GI ,rozskenyér 41GI, teljeskiőrlésű kenyér 61 GI, tönkölybúza kenyér 61 GI, gyümölcskenyér 65 GI, spagetti 10 perces 44GI , makaróni 47 GI, kukorica 48GI, barnarizs 50 GI, hosszúszemű rizs 55 GI, ,basmati rizs 58 GI, zabkása 42GI, műzli 56 GI,hajdina 54 GI,pita 57 GI, zabpehely 55GI, pizza 60GI.
Gyakori a cukorbetegség és gluténérzékenység kombinációja .
Ők semmilyen gabonát tartalmazó ételt nem fogyaszthatnak. A búzán kívül nem fogyaszthatnak sőt tilos az árpa, zab, és a rozs.
Ezeket a szénhidrátokat a kővetkezőkel válthatják ki.
Rizs , burgonya, kukorica, szója, babliszt , szezámmag, guar, lupin, amarant, quinoa , teff, hajdina , sárgaborsó és az ezekből előállított liszt, pehely, keményítő.
A blog főleg cukorbetegek, illetve ételallergiások részére próbál segítséget nyújtani. Receptek és más egyéb hasznos tanácsok mellett. A receptek leírásánál kerülők minden tartósító és szintetikus alapanyagot. Nem titkolom a fűszer és gyógynövények mindennapi használatával is szeretném minél jobban megismertetni blogom látogatóit. Valamint rendszeres olvasóit. Minden fűszernövény gyógynövény, de nem minden gyógynövény fűszernövény.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése