2012. január 29., vasárnap

Csicseriborsó pástétom.

                                                         Ez az alapanyag csomagolva.

Hozzávalók:szárazon fél csésze csicseriborsó. Főtt állapotban 1 csészényi. 1/2 teáskanál tengeri só ,
                   1 evőkanál olívaolaj, 1 nagy gerezd fokhagyma nagyon apróra vágva vagy préselve.    
                   1/2 csésze szezámmag , 2 db citromleve , 1/2 csésze víz a krémesítésre.
                

Elkészítés : A csicseriborsót a felhasználás előtti estén leáztatjuk. Majd az első felforrt vizet leszűrjük , és újból feltesszük főni . Mikor megfőtt turmixgépbe tesszük és a hozzávalókkal összeturmixoljuk.

 Mikor elkészült fogyaszthatjuk , hűtőben 4-5 napig eltartható.

                                                 elkészült pástétom

hozzá chapati fog sülni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése