2011. augusztus 1., hétfő

Kölestorta

                                                  kölestorta alapjai

                                                  összeállításközbe

                                                      sütésközben

                                                        A kész torta

                                                 metszetikép


                                                             szelet tányéron
Hozzávalók:
250gr megmosott tisztított köles 
300 gr kajszi és őszibarack vegyesen
6 db tojás
1 mokkáskanál stívia
1somag  stabark növényi alapú zselésítő
0,5dl kókusztej
2 dl víz
reszelt citromhéj, őrölt fahéj  1mokkáskanál


Elkészítés:
A vízből és tejből elegyet készítek és felrakom forrni. Mikor forr hozzáadom a kölest a citrom reszelt héját és az őrölt fahéjat. A kölest puhára főzöm egészen addig amíg a folyadékot nem forrta el.. Mikor ezzel megvagyunk párpercre lefedjük majd hagyjuk hűlni. Közben a tojásokat ketté választjuk , a tojásfehérjéket csípet sóval kemény habbá verem. A tojássárgájához lassan hozzáadom kanalanként a kölest és időközben megtisztított barackokból 2 szép szemet félreteszek a tetejére a többit apródarabokra vágom és hozzákeverem a köleshez. Mikor már egybe van a köles a tojások sárgája valamint a barack , óvatosan  hozzáadom a tojásfehérjéből készült kemény habot. Ezután sütőformába  öntöm és előmelegített sütőbe sütjük Amikor megsült és hagytuk kihűlni rárakom a barack gerezdeket és stabark zselésítővel bevonom. Megköt és azután szeletelhető.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése