2011. június 1., szerda

Palacsnitás rétes mely könnyen elkészíthető és nagyon finom








Na csak semmi félelem ez a végső fázis.

Hozzávalók:
12 lapos réteslap azaz 1 csomag

olívaolaj
25 dkg hajdina hántolt szemes vagy hajdina liszt. Én az előbbit részesítem előnybe mert szerintem a legjobb palacsintákat a frissen őrölt hajdinából lehet készíteni. Meg tudom hogy nincs benne semmi állományjavító.
3 dl tej ez ha lehet valami növényi tej legyen ha lehet mondjuk zabtej.
2dl ásványvíz szénsavas
csípet só
Ebből a masszából nekem 6 óriás palacsinta jön ki, mert a sütöm az tekintélyt érdemel az átlaghoz képest.

Tölteléknek én 3 fajtát készítettem. A klasszikus túrós amibe ízesítésként került xilit és áfonya a mazsola helyett.
almás-mákos hozzá szintén xilitet raktam és reszelt citromhéjat
valamint a harmadik íz a meggyes ezt befőttből készítettem , levét lecsurgattam és őrölt amaránttal beszórtam a prézli avagy a zsemlemorzsa helyett.
Mikor ez készen volt egyenként betöltöttem a palacsintákat, majd ráhelyeztem a réteslapra amit előtte laponként olívaolajjal bekentem. A túrós és a mákos került egymásmellé a meggyes került a tetejére. A réteslapokat ráhajtottam a palacsintákra, majd a tetejét olívaolajjal elkevert tejföllel bekentem és irány a sütő. Az ízhatás fenséges és szerintem látványnak sem utolsó.
                                                    hajdina őrlés előtt

                                                töltelék alapok

                                                 réteslapok

                                                      túrós töltelék
                                                       almás mákos
                                                     meggyes amaránttal keverve
                                                             sütés előtt
                                               metszeti kép

A technika ördöge úgy látom velem van, mert a képeket egy kicsit bekavarta.  Látható könnyen elkészíthető, nem nagy idő ráfordítással jár . Szerintem a család kedvence lesz. Ott ahol szeretik a tradicionális ízeket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése