A blog főleg cukorbetegek, illetve ételallergiások részére próbál segítséget nyújtani. Receptek és más egyéb hasznos tanácsok mellett. A receptek leírásánál kerülők minden tartósító és szintetikus alapanyagot. Nem titkolom a fűszer és gyógynövények mindennapi használatával is szeretném minél jobban megismertetni blogom látogatóit. Valamint rendszeres olvasóit. Minden fűszernövény gyógynövény, de nem minden gyógynövény fűszernövény.
2011. június 1., szerda
Palacsnitás rétes mely könnyen elkészíthető és nagyon finom
Na csak semmi félelem ez a végső fázis.
Hozzávalók:
12 lapos réteslap azaz 1 csomag
olívaolaj
25 dkg hajdina hántolt szemes vagy hajdina liszt. Én az előbbit részesítem előnybe mert szerintem a legjobb palacsintákat a frissen őrölt hajdinából lehet készíteni. Meg tudom hogy nincs benne semmi állományjavító.
3 dl tej ez ha lehet valami növényi tej legyen ha lehet mondjuk zabtej.
2dl ásványvíz szénsavas
csípet só
Ebből a masszából nekem 6 óriás palacsinta jön ki, mert a sütöm az tekintélyt érdemel az átlaghoz képest.
Tölteléknek én 3 fajtát készítettem. A klasszikus túrós amibe ízesítésként került xilit és áfonya a mazsola helyett.
almás-mákos hozzá szintén xilitet raktam és reszelt citromhéjat
valamint a harmadik íz a meggyes ezt befőttből készítettem , levét lecsurgattam és őrölt amaránttal beszórtam a prézli avagy a zsemlemorzsa helyett.
Mikor ez készen volt egyenként betöltöttem a palacsintákat, majd ráhelyeztem a réteslapra amit előtte laponként olívaolajjal bekentem. A túrós és a mákos került egymásmellé a meggyes került a tetejére. A réteslapokat ráhajtottam a palacsintákra, majd a tetejét olívaolajjal elkevert tejföllel bekentem és irány a sütő. Az ízhatás fenséges és szerintem látványnak sem utolsó.
hajdina őrlés előtt
töltelék alapok
réteslapok
túrós töltelék
almás mákos
meggyes amaránttal keverve
sütés előtt
metszeti kép
A technika ördöge úgy látom velem van, mert a képeket egy kicsit bekavarta. Látható könnyen elkészíthető, nem nagy idő ráfordítással jár . Szerintem a család kedvence lesz. Ott ahol szeretik a tradicionális ízeket.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése