2010. október 30., szombat

Kukoricafelfújt fűszeres "csoskoládé lekvárral"

Hozzávalók:
15dkg kukoricadara,10dkg xilit, 1 citrom leve és reszelt héja,7 tojás, 7dl tej, csipet só, 5dkg kókusz zsír.
Elkészítés.
Először a darából és tejből jó sűrű tejbegrízt főzzünk ,majd hagyjuk langyosra hűlni. Közben a tojássárgákat a xilittel jó kikeverem. A fehérjéből csipet sóval kemény habot készítek. A langyosra hűlt grízhez hozzá keverem a kókusz zsírt, a citrom levét és reszelt héját majd óvatosan hozzáadom a tojásfehérjéből készült kemény habot ügyelve arra hogy ne törjön össze. 175 fokos sütőben 40-45perc alatt készre sül.



Fűszeres csokoládélekvár
Hozzávalók:
20dkg étcsokoládé, 2dl tejszín, 1dl kókusztej, 3dkg kókusz zsír. Egy marék friss bazsalikom apróra vágva,darabka gyömbér, őrölt koriander. A végén xilit ízlés szerint.
Elkészítés. Gőzfelet az 1dl kókusztejbe beletördeljük az étcsokoládét, mikor megolvadt simára keverjük és hozzáadjuk a tejszínt a kókusz zsírt bazsalikomot gyömbért koriandert. Majd ízlés szerint lehet édesíteni .   
Mikor készen hidegre tesszük és hagyjuk jól kihűlni. ( Érdemes először a csokoládét először elkészíteni mert akkor a tálalással nem kell olyan sokat várni hogy a csokoládé vissza dermedjen.)

1 megjegyzés: