2010. november 6., szombat

Almás mákos tökös muffin (gluténmentes)

Hozzávalók:
20dkg darált mák,2 teáskanál sütőpor, 8 evőkanál xilit, 1 evőkanál almavelő,1evőkanál sütőtök velő,15dkg reszelt alma, 10dkg reszelt sütőtök, 1 citrom leve és reszelt héja, 1 evőkanál mazsola, 2 tojás, préselt almalé igény szerint hogy könnyen kavarható masszát kapjunk.

 Elkészítés.
A mákot sütőport és a xilitet összekeverem, ezután hozzáadom az alma és tökvelőt a citrom reszelt héját és levét. Most adjuk hozzá a kókusztejben áztatott mazsolát.Hozzákeverjük a tojást és végül az almalét.Ezzel óvatosan dolgozunk nehogy túlságosan híg masszát kapjunk.

Sütése 200fokon 30 percig sütjük.
 A tök és a mazsola kihagyásával csökkentjük a fruktóz tartalmát ezért cukorbetegek is fogyaszthatják.

Egészséges finom könnyen elkészíthető! Lisztérzékenyek és cukorbetegek is fogyaszthatják. Ebben az esetben a sütőtök pépet kihagyhatjuk, ezzel a fruktóz tartalmát csökkentjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése