Kapros túrógombóc hozzávalói:
20 dkg kukoricadara
50 dkg túró /én laktózmentest használtam/
2 evőkanál olívaolaj
só ízlés szerint és a nyers kapor apróra vágva
Elkészítés:
3dl vízben feltesszük főni a kukoricadarát, mikor kész a levét elfőtte hagyjuk kicsit hűlni. Addig elkészítjük a túrót, apróra vágjuk a kaprot, túrót villával szépen összetörjük és összekeverjük a meghűlt darával és a kaporral. Kezünket kissé benedvesítjük és gombócokat formálunk. Tejföllel tálaljuk.
Nagy előnye a kapor nyers állapotba kerül fogyasztásra, így minden élettani tulajdonságát megőrzi. Tejfölben ajánlott a zsírszegényt használnunk.
Ezt a fajta túrógombócot akár főzésnélkül is elkészíthetjük. Ebben az esetben instant kukoricakását kell használnunk. A mennyiség szintén 20dkg, ehhez vízen kívül másnem kell, kb 0,5 l vízzel összekeverjük. Azonnal hozzáadjuk a túrót és a kaprot, tejföllel meglocsolva azonnal fogyasztható.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése