2016. június 18., szombat

Citromos rozmaringos halszelet

Nagyon könnyű vacsora vagy ebéd ételnek megfelel.
Nyári melegben szerintem sokunknak nincs étvágya, vagy nem is tudnánk mit ennénk magyarázat jön. Az ilyen alkalmakra tökéletes a hal. Természetesen frissen elkészítve, amennyiben fagyasztott alapanyaggal dolgozunk a hűtőláncot tartsuk be nehogy valami gond legyen.

Fagyasztott haltörzset használtam. Kiengedés után megfelelően besóztam majd kb.1órát állni hagytam, hűtőbe visszatettem letakarva, Majd jénaiba tettem a következő fűszer növényeket tettem hozzá:
-zsálya levél
-rozmaring
-citrom darabolva (héját alaposan megmosva dolgozunk a héjas citrommal)
-kevéske olíva olaj
-2 dl víz,
Ezeket elhelyeztem a jénaiba, lefedtem előmelegített sütőben kb. 30perc alatt készre párolódik. Az időt nem néztem. Köretnek petrezselymes parázs krumplit készítek. (Sima aprószemű főtt krumpli hivatalos gasztroneve).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése