2012. június 3., vasárnap

Tea keverék cukorbetegek részére.



Fehérbabhéj (bab): Vércukorszint csökkentő. Használatos vizelethajtóként és vérnyomáscsökkentőként is, illetve a benne található króm, foszfor és káliumsó miatt ásványi anyag pótlóként is.
    Tea készítése: Fél evőkanálnyi mennyiséget 15 percig főzünk 2 dl vízben. Naponta 3-5-ször ihatunk 2 dl-t.

 A fekete áfonya szélhajtó, vizelethajtó, bélhurutot megszüntető, vese és hólyagbántalmak elleni hatásos szer. Ajánlható ezen kívül szív - és érrendszeri betegségek esetén, és cukorbaj elleni teakeverékek alkotórészeként.


Gyömbér:
A gyömbér segíti a szív és az érrendszer egészséges működését, csökkenti a vérrögképződés kockázatát. Ily módon tehát gyömbér fogyasztásával csökkenthetjük a szívbetegség és az agyvérzés (stroke) kockázatát. Emellett a gyömbér mérsékli a koleszterinszintet, a magas vérnyomást, sőt a makacs köhögést is megszüntetheti.


 Gyermekláncfű gyökér: Epehólyag- és májbántalmakra epetermelést fokozó, epehajtó. Étvágyjavító, serkenti az emésztést. Erős vizelethajtó, vesekőoldó, vesekőhajtó. Vértisztító, vérnyomáscsökkentő és reuma elleni teák alkotója. A gyökér inulin tartalma miatt cukorbetegek diétájában alkalmazható.
    Tea készítése: 1-2 kávéskanál mennyiséget 2 dl vízzel 3 percig főzünk, 10 perc múlva szőrjük. Reggel és este fogyasztjuk 4-6 héten keresztül, majd 1-2 hét szünet után a kezelés megismételhető.


A teakeveréket mindenki  mértékkel és óvatosan fogyassza nehogy epeproblémák  álljanak  fent. Fogyasztása epehólyag gyulladás esetén tilos !!

A tea elkészítése a következő:
2 liter víz
1 evőkanál gyermekláncfű gyökér
1 evőkanál fehérbabhéj
1 cm friss gyömbér
1-2 darabka fahéj
Ezeket összefőzzük. Mikor felforrt hozzáadjuk a következőket:

1 evőkanál citromfű
1 evőkanál csalán
1 evőkanál fekete áfonyalevél.

Mikor minden egybe van akkor lefedjük 20 percet állni hagyjuk és szűrjük majd fogyasszuk. A cukorszint javulása kb. 10 nap után várható. Vigyázat mert nehogy nagyon le essen a vvc szint. Az inzulin adagolásával játszani kell!!!!

1 megjegyzés:

  1. Bocs, de annyit hozzá kell fűznöm, hogy minden epére ható gyógynövényt (gyömbér, fahéj, gyermekláncfű stb)csak nagy körültekintéssel szabad használni. Epekő vagy kő gyanú esetén tilos használni, nagyon súlyos következményekkel járhat.

    VálaszTörlés