2012. március 29., csütörtök

Gyors croissan LISZTÉRZÉKENYEK NEM FOGYASZTHATJÁK !!!!

A receptet itt neten találtam , én csak szokásomhoz hűen átvariáltam.
Hozzávalók.:
70dkg tönkölyliszt
1  pohár kefir
2 dl rizstejporból készült tejital
2 kávéskanál só
1 evőkanál xilit
2 tojás
5 dkg friss élesztő
12 dkg kókusz zsír

kenéshez 1 tojás , reszelt sajt, szezámmag, köménymag.
Kókusz zsír kivételével a tésztát összegyúrjuk. 1.1,5 órára hűtőbe tesszük majd 8 egyforma darabra vágjuk.
 A bucikat nyújtjuk olyan vékonyra amilyen vékonyra csak tudjuk.És a kókusz zsírból reszelünk rá szép egyenletesen mindenhova jusson. Ezt addig ismételjük amíg van zsírból.
Mind a képen is látható a bucikat egymásra helyezve nyújtom . Vagyis egy bucit kinyújtok reszelek rá kókusz zsírt és ezt addig ismétlem még a zsír és a buci el nem fogy. A tetejére kókusz zsír nem kerül már. Amikor a bucikkal végeztem elosztom 24 egyenlő részre .
 Mikor az osztás és a szeletelés megvan akkor a szeleteknek a szélső részét bevágom , teszem ezt azért hogy a sütésnél ne legyen olyan vastag . Szép ízléses süteményt kapjunk. Mikor mindennel készen vagyunk lekenjük tojással , én szezámmaggal szórtam meg a tetejét . És tettem az előmelegített sütőbe.180 fokon 15 perc
                                                   A készre sült croissan0

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése