2012. január 16., hétfő

Ünnepi sült alma

Igaz hogy az ünnepek már elmúltak de nem jelenti azt hogy az ételeket csak ünnepnapokon fogyaszthatjuk.
A sült alma hozzá valói .
8szem magozott aszalt szilva
4db piros alma3evőkanál brendy
1 csípet gyömbérpor
1csípet őrölt fahéj
4evőkanál+ 6dkg tisztított napraforgómag natúr
1 teáskanál kókuszzsír
1 csapott evőkanál méz diabetikus változat !!!!
6 evőkanál almalé
1 evőkanál xilit
1,2 dl sojatejszín vagy rizstejszín


Elkészítés:
Az aszalt szilvát darabokra vágjuk, az almát meghámozzuk és a közepét a magházzal együtt jó nagy körívben kiemeljük. A brendyt összekeverem 2 evőkanál vízzel, gyömbérporral,és a fahéjjal . 10 percre beletesszük az aszalt szilvát. Az almákat megtűzdeljük a 4 evőkanál mennyiségű  napraforgómaggal . Kókusz zsíron megpirítjuk a 6dkg napraforgómagot , össze keverjük a diabetikus mézzel és a lecsepegtetett szilvával.  Meg töltjük vele az almákat . Az almalevet egy tűzálló tálba öntjük beletesszük az almákat lefedjük és sütőben kb. 30-35 percig sütjük. A xilitet lassú tűzőn karamellízáljuk majd hozzáadjuk a tejszínt és össze melegítjük. A tálaló tányér aljára helyezzük a tejszínt és erre ültetjük az almákat.
                                                       a kész desszert.

                                                       az alma tölteléke

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése