Hozzávalók :
25 dkg tönköly fehérliszt
20 dkg hajdinaliszt
5 dkg búzasikér
8dkg mazsola
7dkg friss alma
12,5 dkg mogyoró (én héjas mogyorót használtam azt pucoltam meg )
1 evőkanál pörkölt tökmag
1 3/4dl víz
fél csomag szárított élesztő
2,5 dkg tengeri só
gyümölcsök ( 1 evőkanál hántolt napraforgó is került bele)
alapanyagok egyik része
Hajdinaliszt , Búzasikér
kenyerem összeállítva
kelesztésre készen. Kelesztési 50 perc volt.
megkelt kenyér
sütésre készen ( a patakitálat vékonyan kikentem kókuszzsírral ne tapadjon)
sütőben (előmelegítés nélkül , 200 fokon 50-55 perc )
( az utolsó 7 percben légkeveréssel )
már majdnem kész (itt indult a légkeverés)
készre sült kenyér
A megkezdet kenyér.
Mint a képen is látható patakitál alsó felében sütöttem (csirkés tálba.)
Elkészítés először a liszt keveréket állítottam össze a sikérrel együtt. Hozzáadtam az élesztőt a sót a 1 3/4 dl langyos vizet valamint a gyümölcsöket és a magokat. Összedolgoztam és 50 percig kelesztettem . Még egyszer átdolgoztam és a vékonyan kókusz zsírral kikent patakitál alsó felébe tettem és ment a sütőbe.
A sütő nem volt előmelegítve , 200 fokra állítottam 50-55 perc a sütési idő . Az utolsó 7 percben indult a légkeverés , így sült készre.
A blog főleg cukorbetegek, illetve ételallergiások részére próbál segítséget nyújtani. Receptek és más egyéb hasznos tanácsok mellett. A receptek leírásánál kerülők minden tartósító és szintetikus alapanyagot. Nem titkolom a fűszer és gyógynövények mindennapi használatával is szeretném minél jobban megismertetni blogom látogatóit. Valamint rendszeres olvasóit. Minden fűszernövény gyógynövény, de nem minden gyógynövény fűszernövény.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése