A gesztenyés szelet hozzávalói.
5 db tojás
50 dkg gesztenye massza
5dkg őrült amaránt
10dkg Őrölt mandula
édesítőként a képen folyékony édesítő látható. Ebből a fajta édesítőből 2 teáskanál szükséges, xilitből 1 evőkanál elegendő, stevia porból 1 mokkáskanál elegendő.
kókusz zsír 5dkg
Mandula és amaránt őrlemény (liszt van kiváltva az őrleménnyel)
A kész sütemény
Na igen technika ördöge ismét közbe szólt. Az utolsó képet nem hajlandó feltölteni a helyére. Na de ez még nem olyan nagy baj ennél nagyobb ne történjék soha.
Elkészítés:
A tojásokat ketté választom, külön a fehérjét és a sárgáját. A mandulát megőröltem és az amarántot is. A gesztenye masszát nagy lyukú reszelőn lereszeltem. A masszát 3 részre osztottam , 10 dkg gesztenye a tészta alapba, 25 dkg gesztenye massza a krémbe , maradék 15 dkg gesztenye a végén a tetejét beszórni.
A tojások fehérjét elkezdtem habbá verni . Első lépésként hozzáadtam a cukor helyett használt édesítőt, ezt követően egyenként hozzáadom a tojások sárgáját de közbe a robotgép folyamatosan dolgozik. A végén kerül hozzá szintén kanalanként a tészta alapjának egyvelege. A mandula és amaránt őrölt állapotba a gesztenye massza lereszelve. Pár fordulattal még összedolgozom és sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm eligazítom és előmelegített sütőbe készre sütőm.
Még sül közbe elkészítem a krémet. A 25 dkg félre tett gesztenye masszát kikeverem az 5dkg kókusz zsírral és hogy pehely könnyű legyen adok hozzá 1 dl kókusztejet és egy kikapart vaníliarúd belsejét. Mikor a krémünk állaga könnyed csomómentes akkor jó.
A tésztánk mikor megsült ketté vágjuk , teljesen hagyjuk kihűlni és betöltésre kerül a krém. A krémmel úgy kell gazdálkodni hogy maradjon a tetejére és z oldalára is. Mikor mindezzel megvagyok beszórom a tetejét gesztenye reszelékkel és egy éjszakára hűtőbe teszem. Másnap szeletelem, csak nagyon hosszúnak tűnik az az 1 éjszaka mire összeérik, mert a család kedvence.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése