Ezt a kenyeret lisztérzékenyek és cukorbetegek is fogyaszthatják, mert lisztet nem tartalmaz. Elkészítése gyors és egyszerű. Állagát ízét több napon át megtartja.
Hozzávalók.
2 csésze lenmagpehely(1 csésze 2,5 dl vel számolva)
1/2teás kanál sütőpor
1 teáskanál só
1/2 teáskanál xilit vagy 1/2 teáskanál folyékony édesítő
5db tojás
1dl víz
1dl kókusz zsír.
Elkészítés.
A száraz és nedves anyagokat külön-külön keverjük össze. A tojásokat felverjük ás hozzáadjuk a kókusz zsírt amit folyékonnyá olvasztunk. Valamint a folyékony édesítőt abban az esetben ha azt használunk. Ezeket külön tálba. Majd ismét egy másik tálba keverjük össze a lenmagpelyhez a sütőport és a sót.A végén a száraz és nedves anyagokat össze elegyítjük majd sütőpappírral bélelt tepsibe öntjük. Előmelegített sütőben 200 fokon 20 percig sütjük.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése