Ez az étel egyszerűen elkészíthető nagyon finom és könnyű vacsora étel. Főképpen nyári estékre ajánlom mikor szinte vágyunk hűs italokra és ételekre, de természetesen az év bármely szakában nyugodtan fogyaszthatjuk. Alapanyagait tekintve egészséges és tápláló a család apraja nagyja szeretni fogja.
Hozzávalók:
1kg franciasaláta alap melyet kiegészíthetünk 1-2 db nyers tisztított apró kockára vágott almával valamint 1-2 db ecetes csemege uborkával melyet szintén apró kockára vágunk és a többi zöldséghez keverünk.
A húsgombóc hozzávalói: Lehetőleg pulyka darált húst használjuk,50dkg, 1 teáskanálsó, 2db tojás, ízlés szerint fehér bors. A fehér rizst kiváltom barna rizzsel az alábbi alapanyagokkal még lehet helyettesíteni a rizst( gersli, köles, bulgur, vagy éppen kuszkusz, pattogatott amaránt).Valamint a tojás nélküli majonézhez az alábbiak szükségesek. 1mokkáskanál só, 1/2mokkáskanál fehér bors, 2-3 evőkanál mustár , 2pohár kefir, ízlés szerint édesítő, 1citromleve, 1teáskanál kókuszolaj.
Elkészítés:
Első lépésként a zöldség alapot készítjük el. A franciasaláta alapot megpároljuk sóval ízesítjük, hagyjuk kihűlni majd hozzáadjuk az apró kockára aprított almákat és az ecetes csemege uborkákat melyeket szintén apró kockára aprítunk. Ezután elkészítjük a húsgombócokat. A darált húst összekeverjük a fentebb említett alapanyagok közül választottal, sózzuk, borsozzuk.Hozzá adjuk a tojásokat és jól összedolgozzuk majd egyenletes gombócokat formálunk kezünkkel . Végül forrásban lévő sós vízben kifőzzük. Amíg a gombócaink főnek addig elkészítjük a majonézt. Egy tálban szórunk sót fehér borsot mustárt majd hozzá kavarjuk a kefirt, a citromlevét legvégül a kókuszolajat. Az alábbiakat jól összekeverjük majd a megfőtt hideg vízzel leöblített gombócokat a tálaló tálon ízlésesen elhelyezett zöldségalapra helyezzük és a tartárral leöntjük . Fogyasztásig hűtőben tároljuk.




Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése